11. ISTRSKI KARNEVAL / 11o CARNEVALE ISTRIANO

1. 3. - 6. 3. 2019

Prijavljeni na pustno povorko

Iskanje: Počisti izbor
SODELOVANJE NA POVORKI
BISTRIŠKA LIBURNA
ŠD Bas šport Ilirska Bistrica
V pomoč naši mornarici smo na Obalo pripeljali vojno ladjo liburno, ki smo jo zaplenili plemenu Liburnov iz Kvarnerskega zaliva. Gre za majhno, okretno vojaško veslačo, ki je zmagovala v mnogih pomorskih bitkah, zato jo rade volje posodimo za reševanje morske meje z našo prijateljsko sosedo Hrvaško.
ČU-ČU-ČU DRUGI TIR JE ŽE TU....
Turistično društvo "Zvroček 1908"
Drugi tir kakšna strahota…vladi naši pa sramota…
Vrlim politikom se tresejo hlače…mi pa bomo kr po domače…
Evriče delimo…
drugi tir sami naredimo…
in se skupaj veselimo…
FURBASTA MLEKARCA
Turistično kulturno društvo Pomjan
Oj, ti mlekarca, ki si iz Pomjana v Trst z vrčami mlaka hodila, poln planjer domače rube na glavi si nosila. Bila si iznajdljiva in da bi več rube prodala, si jo tudi pri sebi skrila. Vosla si v koprski štali pustila, z vaporjem iz Kopra v Trst šla in financjerja več kot enkrat pretentala.
GRAČIŠKA VALA...
TŠKD sv. Miklavž Gračišče
Naša vala je velika in lepa. Spomladi preoramo njive, pognojimo, posadimo in posejemo, oplejemo,… In vse lepo zrase: kumpir, rebeta, fežu, buče, čenica, ječmen, vrzote, broskve… lehko rečemo, da jimamo vsega.
Ma ku pride štajon za pobirat, tabot samo gledamo, da kaj je ostalo na njivi....!
ISTARSKI ROŽARI
Krajevna skupnost Jagodje - Dobrava
Istrski rožar predstavlja moža v rožah oz cvetju. Prihaja
iz zime in naznanja pomlad. Rože in cvetovi so papirnati in vseh barv. Spremljajo ga ljudje Istrjani, ki se veselijo konca zime in novega življenja (mladi, stari, pastirji, duhovniki, zaljubljenci, godci).
Jürek in Rabolj, Stari ded in stara baba, pokač, kurenta, baba deda nosi
Folklorno društvo Rožmarin Dolena
Haloški Jürek je rastlinska pomladna maska, v katero se našemi fant ter Rabolj, demon izpod Donačke gore, ki ga preganja. Ob pokaču, ki naznanja prihod skupine, zaplešejo plesalci ob zvoku harmonike, skupino pa pospremijo še liki stara baba in ded, baba nosi deda in korant. Prinašajo vse dobro.
KABARE DE PARI` TO SMO MI
Skupina Škicet
V Kopre je letos velika fešta. Karneval feštegia 10 let. Za ta velik dogodek se je Skupina Škicet odločla popestriti fešto. Vele iz Pariza je prpelala prešidenta in plesalke iz najbolj znanih kabarejev. Kan kan ni muzika za vsak dan, ker pa danes je poseben dan, dvigni kuotle in z nami pleši cel dan
Kurent
Kurenti 94
Etnografska skupina Kurenti 94 je skupina kurentov/korantov, ki so se povezali z namenom, da bi lik koranta predstavljali v Sloveniji in širše, trudijo se prenesti tradicijo te kulturne dediščine na mlade rodove.V času pustnih dni vandrajo od zore do mraka.Loparski sporazum
Društvo za šport, kulturo in razvoj Loparja
Loparska mornarica je kupila nasedlo ribiško barko iz piranskega zaliva za ribolov na Dragonji. Ko smo jo pripeljali domov, smo v njej našli dva ribiča, ki se ne moreta dogovoriti glede lastništva edine ribe, ki sta jo ujela. Sklicali smo istrsko arbitražo, ki še odloča. Za sedaj jim dobro kaže.
Marežganska vojna zvezd
KD Pihalni orkester Marezige
Kaj nam bodo teroristični napadi in islamski skrajneži? Zakaj bi se šli "arbitražno vojno"? Koga na svetu še briga borba za nafto? Nas Marežgane že ne! Mi imamo svojo galaksijo z mnogimi zvezdami... pravzaprav svojo vojno zvezd, v kateri zmagamo vsi ali nobeden!
Mešanček (Smoothie)
Društvo Sožitje obalnih občin
Predstavili se bomo kot mešanček (smoothie). Zdrava prehrana je dandanes ključnega pomena v tem stresnem življenjskem tempu. Ker veljamo za društvo, ki dela tudi na zdravem načinu življenja, smo se tokrat odločili za tovrstno pustno masko. Naš moto je "zdrav duh v zdravem telesu".
NAŠIH 10 LET
Plesno društvo AKS dance studio
Prijatelji pusta iz Čežarjev in pustno pobratenih krajev letos praznujemo NAŠIH 10LET in zato predstavljamo vse naše maske. V tem času so takratni otročki že šli v šolo,najstniki v službo in 'veterani' v penzijo. Spremenilo se je marsikaj, a mi še vedno ostajamo zvesti najlepšemu dogodku na Obali!
Orkester se našemi...
Pihalni orkester Koper
Vsi nas poznate po božično-novoletnih koncertih, ampak godbeniki se pokažemo še kje drugje.. Letos smo se spet namaškarali, da zarajamo z vami..uganete kdo smo...? Pihalni orkester Koper! :) Morda nas ni toliko kot običajno na koncertnem odru, vsekakor pa dovolj, da bi postavili poligon iz domin.
PAJKI
Turistič društvo Hrvatini
PAJKI SMO PRIŠLI IZ TEMNIH GOZDOV NA OBALO. KER SE V PIRANSKEM ZALIVU POLITIKI NE ZNAJO DOGOVORITI O MEJNI ČRTI MED SOSEDNJIMA DRŽAVAMA, BOMO MI PAJKI SPLETLI TAKO MREŽO, DA BODO RIBIČI LAHKO LOVILI RIBE V OBOJESTRANSKO KORIST.


PODPISANI: PAJKI
PRIMORSKI SMEŠKOTI - BREZBESEDNA KOMUNIKACIJA
Kulturno umetniško in športno društvo Behar
Veseli, okrogli, žalostni, nori - smeškoti smo vedno v formi. Zjutraj mal zaspani, zvečer pa veseli, smeškoti smo vsi debeli. Brez besed življenje živimo, smeškoti vam vse sporočimo. Saj čustva so ena res čudna zadeva, to smeško naš najbolje opeva.

SEKURITI MEDUZE ali Je.... ti ribe in sipe, če imaš MEDUZE
KTŠI DRUŠTVO GUGO LOKA
Smo meduze male, danes smo se zbrale, da bi vam pokazale naše lovke res taprave. Od Debelega rtiča pa vse tam do Joškotovega ........Hrvatarje lovimo, da naše konfine obdržimo. Kaj nas brigajo Cmerar, vlada in arbitraža, mi smo sami svoja straža.
Simpsoni
Društvo ljubiteljev terenskih vozil Off road club Obala
Smo skupina dobrih prijateljev in hkrati debitantov na 10.pustni povorki. Odraščali smo ob spremljanju različnih risank Tv- kanala,ki nosi ime Italia uno. Ravno zato smo se s skupnimi močmi odločili, da predstavimo vsem nam najlubšo in vedno aktualno, famozno družino Simpson.
Veselimo se druženja.
Slovenijo sesajo more in peštajo woklodaki
Društvo za turizem, šport, kulturo in razvoj Rakitovca
Slovenijo že en cajt sesajo more in peštajo woklodaki, da u štrigah nanka ne govorimo. Maaa, Rakitovec se ne da, ne cedi! :)
Slovenska čebela je zakon
Društvo Dobra volja Škofije
Slovenska čebela je z dobrim delom in dobro voljo premagala nezainteresirane za njihovo naravno moč. Premagala je škodljivce in se izborila za zaščito.
ŠMARSKA TROBENTICA - ŠKOVACE NISO VEČ PROBLEM
Turistično društvo Šmarje
Svet postaja smrdeč.

Vsak dan je več škavac
jih hitijo anka na vsak plac.
Pometimo najprej pred svojimi portonom,
ker so smeti že za vsakim kantonom.

Ku zastopiš in si bistre glave,
vse škavace hitiš v kante prave.
Tako narava zdrava bo ostala,
in vsi ki pridejo za nami;
rekli bodo HVALA.

Smeh
DRUŠTVO ZA ŠPORTNO REKREACIJO IN TELESNO VZGOJO PARTIZAN-Societa` di ricreazione sportiva e educazione fisica
Ho ho ... ha ha ha ...
Širokih ust nasmejani, sončni, sijoči smehci se razigrano hihitamo.
Delimo srečo ,mir, ljubezen, zdravlje in veselje med vse.
Naj harmonika veselo zaigra, naj jo spremlja smeh- glasba srca.
Ha ha ha ...
Za nami je vse čisto
Marjetica Koper, d.o.o.-s.r.l.
Marjetica Koper se vključuje v letošnjo Istrsko pustno povorko 2018 v duhu sestavnega elementa povorke, ki na koncu poskrbi za odpravo posledic rajanja in praznovanja. Zato se bo povorka imenovala "Za nami je vse čisto", saj bomo kot del povorke s st. mehanizacijo in ročnimi deli počistili prizorišč
ZALIV JE NAŠ
KTŠD "Pod steno" Črnotiče
Smo Črnutci v Piranski zaliv zavili... ke kažín so té nardili? Ále gremo vsak na suj port, še ribe jémejo suj pašaport. Ki na sredi téga múrja je ána arbitražna črta... treba upoštevat kar carinik podčrta. Ma tu, nas ribiče prou neč ne briga - mi smo té, da ribe ulovimo in se skupaj veselimo.
ŽBJELE SIZ DEKANOV
TURISTIČNO DRUŠTVO DEKANI
Vino, trapa in anka pršut-brez žbjel vsega tega ne bi blo. Zato smo se letos odločili, da predstavimo žbjele, ki s svojim trdim delom poskrbijo, da se naš ekosistem nenehno obnavlja. V Dekanih pero imamo radi anka medico, ki nam vedno dobro tekne. Nazdravimo torej skupaj, naj živijo Dekanske žbjele.
Zlati cajti
TURISTIČNO KULTURNO ŠPORTNO DRUŠTVO "KRAŠKI ROB" ČRNI KAL
Ulični kipi smo.
Sproščeno živimo,
se ničesar ne bojimo.
Želimo si, da bi vedno bilo tako,
saj stresa ne maramo.
Tu in tam obstojimo,
da zlate cajte obudimo.
Pridruži se nam tudi ti,
pozabi na skrbi in zapleši v ritmu starih dni.